Terug naar het overzicht

Perceel* 9.3 / 10

Dorpsstraat 3, Capelle aan den IJssel
Frans

Waanzinnig 5-gangen Michelin Winnaars menu

€ 69,50

Restaurant Perceel* is een van de winnaars van Dining with the Stars 2018!

Op basis van reviews van gasten is restaurant Perceel* gekozen tot een van de winnaars tijdens Dining with the Stars 2018.

Wil je het winnende 5-gangen diner (nogmaals) proeven voor slechts €69,50 euro per persoon? Boek dan nu jouw tafeltje (en eet de sterren van de hemel)!

  • Te reserveren t/m 15 augustus 2018
  • Niet icm met andere acties
  • De prijs van de deal is per persoon
  • Reserveer gratis en betaal pas in het restaurant
  • Alleen geldig bij online reserveringen van www.deals.diningcity.nl

Over Perceel*

Restaurant Perceel* is gevestigd in het Oude Raadhuis van Capelle aan den IJssel.

U kunt onverwachte smaakcombinaties verwachten, pure smaken en in het voorjaar en de zomer zelfs heerlijke kruiden en eetbare bloemen uit eigen naast het restaurant gelegen kruidentuin. Bij mooi weer kunt u heerlijk vertoeven op het terras aan de Hollandse IJssel en vrij parkeren voor de deur, dit alles net onder de rook van Rotterdam (10 minuten rijden vanaf centrum). Ervaar het zelf!

Reserveren mogelijk gemaakt door

Waanzinnig 5-gangen Michelin Winnaars menu

€ 69,50

Restaurant Perceel* is een van de winnaars van Dining with the Stars 2018!

Op basis van reviews van gasten is restaurant Perceel* gekozen tot een van de winnaars tijdens Dining with the Stars 2018.

Wil je het winnende 5-gangen diner (nogmaals) proeven voor slechts €69,50 euro per persoon? Boek dan nu jouw tafeltje (en eet de sterren van de hemel)!

  • Te reserveren t/m 15 augustus 2018
  • Niet icm met andere acties
  • De prijs van de deal is per persoon
  • Reserveer gratis en betaal pas in het restaurant
  • Alleen geldig bij online reserveringen van www.deals.diningcity.nl

Over Perceel*

Restaurant Perceel* is gevestigd in het Oude Raadhuis van Capelle aan den IJssel.

U kunt onverwachte smaakcombinaties verwachten, pure smaken en in het voorjaar en de zomer zelfs heerlijke kruiden en eetbare bloemen uit eigen naast het restaurant gelegen kruidentuin. Bij mooi weer kunt u heerlijk vertoeven op het terras aan de Hollandse IJssel en vrij parkeren voor de deur, dit alles net onder de rook van Rotterdam (10 minuten rijden vanaf centrum). Ervaar het zelf!

Recensies van Perceel*

9.3
Eten
9.4
Service
9.4
Sfeer
9.1

Eten 10 | Service 8 | Sfeer 10

Fantastisch gegeten, heerlijke smaken en prachtig opgediend.
Zeker reden om nog eens terug te gaan

Christine van Aken - 31 augustus 2018 08:44

Eten 9 | Service 10 | Sfeer 9
"Nieuw decor"

Fijne lunch gehad met heerlijke gerechten en heel alerte en vriendelijk spontane bediening. Geen pretenties en dikdoenerij, maar mensen die je graag in de watten leggen. Duidelijke signatuur van de gerechten, fris, zacht romig, kruidig, bloemetje, subtiel.
Wij hadden een vijf gangen menu. Misschien dat de geserveerde amuses en de eerste twee gangen iets teveel in hetzelfde smaakpalet bleven, maar het waren allemaal heerlijke gerechten, schitterend gepresenteerd. Eervolle vermelding voor de amuse met oester, prachtig gepresenteerd en met een erg verfijnde toevoeging die niets afdeed aan de smaak van de oester. Heerlijk hoen met cavallo nero en rijke jus. Mooi kaasassortiment. De nieuwe inrichting was heel leuk en origineel.

Elly Rouw - 13 augustus 2018 14:22

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Glimlach van ieder gerecht!"

Wij hebben gisteravond een fantastische avond gehad. Zeer vriendelijke, ontspannen bediening die ons welkom liet voelen. Van ieder gerecht kregen wij stralende ogen en een glimlach op ons gezicht. Wat een heerlijke gerechten, puur en prachtig opgemaakt.

Manon Tromp - 21 juli 2018 23:44

Eten 8 | Service 6 | Sfeer 9
"A star with rough edges"

Most of the Michelin touches you would expect although not the 'wow' factor that some non-starred restaurants have. Service lacked the punctuality of a star so that was disappointing. Great location though and a relaxed atmosphere.

Chris - 21 juli 2018 11:09

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Voortreffelijke zomerse lunch op het terras aan de IJssel"

Op voorhand was het enigszins spannend hoe het zou gaan verlopen, want het was prachtig weer die dag en ik vreesde dat er misschien geen plaats zou zijn op het terras. Nu is het bij Perceel binnen ook heel erg fijn, wist ik van eerdere bezoeken, maar als het zulk lekker weer is dan wil je toch graag buiten zitten. Maar die vrees bleek ongegrond, er was nog een tafel beschikbaar op het terras, en die stond bovendien mooi in de schaduw, van een parasol.

Eenmaal plaats genomen, vloeiden alle zorgen onmiddellijk weg en begon het Grote Genieten. De gereserveerde lunch had op zich 4 gangen, maar je moet als je daar bent natuurlijk wel de uitbreiding “Rundertartaar op de wijze van de Chef” meenemen, anders is het net zoiets als naar Parijs gaan zonder de Eifeltoren te zien, dus werden het er 5. En wie hier de “chefsbite” oester versmaadt doet zich eveneens tekort.

Dus het werd best een hele serieuze lunch al met al, en hij was absoluut voortreffelijk. De relatief minste gang vond ik allicht het (overigens echt wel heerlijke) dessert aardbeien met rijst en citroen met een 9.5. Doordat de Rundertartaar en de Zeeduivel met Buikspek en Asperge elk een 10+ waard bleken, en de andere gangen “gewoon” een 10, kom ik voor het eten per saldo op een 10 gemiddeld uit.

Daarbij heeft dit restaurant ook een buitengewoon fijne zwarte brigade. Serieus waar. Bedienend personeel is bij andere van dit soort restaurants natuurlijk ook doorgaans wel vriendelijk en sympathiek en kundig, maar hier voelt het als nog een overtreffende trap van dat.

Ook nog complimenten voor de nieuwe sommelier, hij was er dan wel niet, maar ik heb wel van zijn keuzes mogen genieten, wat mij betreft mag hij na zijn proeftijd een vast contract krijgen. En ook complimenten voor de fijne achtergrondmuziekkeuze. Dit alles bij elkaar maakte dat het echt een topmiddag werd.

Arthur - 07 juli 2018 19:59

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Subliem"

Op 1 juli jl. hebben mijn echtgenoot en ik genoten van een heerlijk avondje uit aan de IJssel. De bediening was top, de gastvrijheid was top, het eten was top en zeer verrassend. Alles kan en alles mag. Wij zijn geen overdadige wijndrinkers en konden de drankjes zelf naar believen invullen bij elke gang. Ik wilde de chefkok graag de hand schudden en natuurlijk kon dat. Sharon is een super vriendelijke dame die haar vak met hart en bezieling uitoefent en dat geldt ook voor het overige personeel. Zeer de moeite waard om bij Het Perceel te gaan eten.

Jade - 02 juli 2018 08:47

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Genieten aan het water"

Wij hadden op zondag 1 juli een fantastische avond bij Het Perceel. De zon scheen, het terras aan het water was open en wij kozen voor het volledige menu inclusief uitbreiding. We begonnen met een heerlijke oester met gefermenteerde vlierbes en yoghurtschuim: een ware smaaksensatie! Vervolgens dorade tartaar met radijs en een saus van tomaat en kervel. Hierbij werd een mooie weissburgunder (pinot blanc) geserveerd. De saus en de vis waren mooi in balans en matchte goed bij de niet te zware wijn.
Vervolgens kregen wij de specialiteit van de chef: steak tartare op Perceelse wijze, met gepofte quinoa. Lekker crunchy en vol van smaak. Met de Chileense pinot noir, die vol van fruit met een klein tikje hout was, een mooie combinatie.
Wij vervolgden het menu met zeeduivel, een stevige vis die mooi gegrild was met een heerlijk stukje buikspek. De vinaigrette die hieromheen werd geschonken zorgde voor frisheid. De wijn - een cotes du Rhône met een blend van Marsanne, Roussanne, Viognier en Vermentino - was op zichzelf heerlijk, maar miste een klein beetje de frisheid die de vinaigrette had.
Daarna kwam met de heilbot echt een topgerecht. Geserveerd met een intense jus van visgraten was dit gerecht een ware smaaksensatie. De gewaagde wijnkeuze - een blend van gewurztraminer en muscat uit de Elzas - bleek een schot in de roos. Echt heel mooie balans tussen gerecht en wijn. Chapeau!
Toen kwam het hoofdgerecht van kalfsribeye met eendenlever, met broccoli en luchtige aardappelmousse. De combinatie kalf met eendenlever was schitterend, de mooie jus en de soepele wijn (grenache-Syrah uit de zuidelijke Rhône) maakte ook dit gerecht tot een hoogtepunt, terwijl de zon langzaam onder ging en wij langs het kabbelende water van de IJssel zaten.
Tot slot kregen wij een fris dessert met aardbeien, basilicumijs en een soort rijstepap gemengd met geitenkaas. Ook deze smaken waren zorgvuldig bij elkaar gezocht en brachten harmonie. De riesling auslese uit Duitsland zorgde voor een mooie zoet-zuur balans.
Als laatste mag niet onvermeld blijven de heerlijke frambozenmacaron bij de koffie, waar zelfs La Duree jaloers op zou zijn.
De bediening was heel vriendelijk, attent en toegankelijk.
Kortom: wij hadden werkelijk een topavond bij Het Perceel. Heel erg bedankt!

Marijn en Pascal - 02 juli 2018 07:01

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Heerlijk relaxed gegeten "

Deze keer in de zomer bij het perceel gezeten en gelet op het mooie weer heerlijk buiten op terras gezeten in mooie rustige omgeving. Eten uitmuntend, mooi opgediend. Bediening zeer vriendelijk en normaal, niet verwaand.

Marieke - 30 juni 2018 14:23

Eten 10 | Service 8 | Sfeer 10
"bijzondere smaken, gemaakt en gepresenteerd door een bijzonder jong team!"

Mijn partner en ik hebben genoten van de bijzondere smaken binnen een 5-gangen menu, bereid en gepresenteerd door een bijzonder jong en enthousiast team! De entourage daarbij opgeteld, kunnen wij dit restaurant van harte aanbevelen.

Marianne Visser - 25 juni 2018 13:21

Eten 10 | Service 10 | Sfeer 10
"Excellent "

Food was excellent, creative and varied in flavors. We added the steak tartare which is the signature dish of the chef. It was spectacular. Wine arrangement was also very good and complemented the food very well. Staff were very friendly and chatted with us. Atmosphere was friendly. If the weather was nicer we would have been able to sit on their lively terrace - maybe next time! All in all a wonderful experience.

Marian - 25 juni 2018 07:34